Eleven har ordet: Mariell

Mariell vill jobba med människor och valde därför Vård- och omsorgsprogrammet. Här har hon hamnat på ett modernt program med en sammansvetsad klass.

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Det är en liten och bra skola som är lätt att trivas i. Klasserna är små, så man får hjälp med det man behöver och en bra relation med både sin klass och lärarna.

En positiv sak med att vara elev här är också att jag slipper pendla. Vi börjar kvart i nio, så jag får lite sovmorgon varje dag.

Hur trivs du på skolan?

- Jag trivs jättebra. Jag går i en liten och bra klass där alla trivs, vilket gör att vi samarbetar bra. Samtidigt läser vi de teoretiska ämnena ihop med andra praktiska program, vilket gör att man då blir en del av en större grupp på ungefär 20 personer.

- Vi jobbar också mycket praktiskt, vilket jag gillar. Eftersom programmet är nystartat har vi nya och moderna rum med nyinköpta redskap.

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag vill jobba inom omsorgen, det vill säga med personer som har en funktionsnedsättning. Jag har praktiserat på ett boende här i Tidaholm med funktionsnedsatta personer och trivdes väldigt bra där. Det var det som fick mig att vilja jobba med människor och välja programmet.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja, verkligen. Det är många som tror att Rudbeck inte är en bra skola bara för att den är liten, men det gör istället att man känner mer gemenskap än på en stor skola. Rudbeck har mycket att erbjuda som större skolor inte har. Om man håller på med en idrott så kan exempelvis Rudbeck i de flesta fall ordna så att du kan utveckla dig i din idrott på skoltid.

Skolan serverar också frukost varje morgon mellan åtta och kvart i nio som kostar tio kr. Det är bra för de som åker buss ifall man inte hinner eller kan äta tidigt på morgonen.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Välj det du själv vill gå, inte vad dina kompisar väljer. Det är din framtid som börjar på gymnasiet och om du inte väljer något som du gillar kommer du lätt bli skoltrött. Man får väldigt lätt vänner i den nya klassen, så de är inget du behöver vara orolig över.

Senast publicerad: 2016-09-14

Agneta Widell Johansson