RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Eleven har ordet: Alicia

Rudbecksgymnasiet är en fin skola, där man erbjuds mycket hjälp och även kan kombinera skola med intresse. Jag som gillar att spela fotboll, får chansen att  ha fotboll på schemat två gånger i veckan.

Mikaela, foto: TemaKlasskort

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Jag började på Rudbecksgymnasiet eftersom jag ville slippa att pendla. Den tiden jag hade lagt ner på att åka buss om jag gått någon annanstans, kan jag nu använda till att göra läxor. Jag tyckte även att Rudbecksgymnasiet verkade som en fin skola. Mindre klasser leder också till att man får den hjälpen man kan behöva på lektionerna.

Hur trivs du på skolan?

- Jag trivs bra på skolan, jag har en bra klass och bra lärare.

Vad vill du göra i framtiden?

- Vad jag vill göra i framtiden vet jag inte riktigt än. Jag har funderat på många olika yrken, som polis eller brandman till exempel. Jag vill också fortsätta att spela fotboll och innebandy så länge jag kan.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet

- Ja, absolut. Det är en fin skola, där du erbjuds mycket hjälp och även kan kombinera skola med intresse. Jag som gillar att spela fotboll, får chansen att lägga till idrott-specialisering där man spelar fotboll två gånger i veckan.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet

- Ja, lyssna inte på vad andra väljer utan gå helt själv efter vad du vill. Det är alltid tråkigt att inte gå i samma klass som kompisen, men det är viktigare att du väljer ett program du själv tycker verkar intressant. Och nya kompisar hittar du alltid. Tänk också efter vilka ämnen du tycker är roligast i skolan, och välj utifrån det. Att prata med din SYV på skolan kan också vara till stor hjälp.


Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2016-10-20

Kontakt

Programsamordnare
Deborah Lindman
0502-60 63 52

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48