Eleven har ordet: Karin

Karin vill ha ett socialt jobb där hon får träffa mycket folk. Intresset för matlagning fick styra valet till gymnasiet.

Karin, foto: photomic

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Jag har alltid varit intresserad av matlagning och visste att det var någonting jag ville hålla på med. Därför bestämde jag mig för Restaurang- och livsmedelsprogramet.

Jag funderade på olika skolor men fastnade för Rudbeck eftersom den ligger så fint och verkade bra, framförallt lärarna. En viktig anledning till valet var också att jag vill kombinera min utbildning med att spela fotboll på skoltid, det är inte många skolor som erbjuder det.  Jag trivs superbra med mitt val och kunde inte få någon bättre kombination än Restaurang och livsmedel tillsammans med den sporten som betyder mest för mig!

Hur trivs du på skolan?

- Jag trivs väldigt bra i skolan. Skolan är rätt så liten så man hittar bra, vet vem nästan alla är och känner sig aldrig utanför. Jag tror det som gör det mest är att skolan är mysig i sig själv och att alla är trevliga mot varandra!

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag har tänkt mycket på att bli kock. Men jag vill också gå en bartenderutbildning utomlands - vilken resa det skulle bli! Att servera och träffa folk är också kul så jag får se vad som händer. Att  jag har olika möjligheter inom yrket är positivt.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja absolut! Rudbecksgymansiet har verkligen det där lilla extra. Det blir roligt att gå till skolan. Klasserna är små och det medför stor gemenskap med både elever och lärare. Man får även den kunskap och hjälp man behöver. I vår klass har vi hittat varandra och vi känns som en liten familj.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Välj det som känns rätt! Valet av gymnasieprogram och skola påverkar stor del av ditt liv, så varför inte utbilda dig till någonting du faktiskt gillar och vill bli? Tänk på vilka intressen du har, vad du gillar och bara välj. Tänk inte så mycket på avstånd och vart skolan ligger. Det löser sig tillslut ändå. Jag tänkte inte alls på avstånd utan bara valde det som kändes bra och var jag trodde jag skulle trivas. Jag kände inte någon som gick på skolan och det var väldigt nervöst men nu känns det hur bra som helst.

Mats Karlsson