Eleven har ordet: Mikael

Bra lärare och klasskamrater på skolan gör att Mikael trivs på Rudbecksgymnasiet och på Natur. Hans  råd till den som ska välja gymnasieutbildning  är att inte välja något bara för att dina vänner väljer det utan välj vad du känner du är bra på.

Alf, foto: photomic

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Jag började på Rudbecksgymnasiet för att jag vill ha en bra utbildning och en säker & ljus framtid. Jag började inte bara för att jag bor i närheten utan för att min stora syster gick på denna skola och hon trivdes väldigt bra.

Hur trivs du på skolan

- Jag trivs väldigt bra i skolan, jag har bra klasskompisar och lärare som jag aldrig behöver vara rädd för att fråga något, jag känner mig trygg och säker när jag är i skolan.

Vad vill du göra i framtiden?

- I framtiden vill jag jobba med att skapa och utveckla medicin för att hjälpa andra och med det stöd jag får av klasskamrater och mina lärare kan jag utan tvekan säga att jag kommer kunna jobba med det.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Självklart att jag kan rekommendera andra elever/lärare att söka till Rudbeck för att det är väldigt trevliga och snälla människor som går/jobbar här.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Jag har ett råd till den som vill ska gymnasieutbildning och det är att inte välja något bara för att dina vänner väljer det utan välj vad du känner du är bra på, plus kolla vad det krävs och vad som finnas på det programmet du väljer, så att du känner att du klarar av det.

Senast publicerad: 2016-10-17

Helén Kennemark