Eleven har ordet: Johannes

Johannes trivs med gemenskapen på sitt program och tycker om att skolan känns trygg. Estet passar eftersom drömmen är att bli konstnär.

Johannes, foto: photomic

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Jag började på Rudbecksgymnasiet eftersom att jag upptäckte att en utbildning inom datateknik inte var min grej. Det var även jobbigt att pendla till Skövde. Jag gick in på Rudbecks hemsida och kollade om det fanns någon utbildning som passade mig och jag fastnade för estetlinjen.

Hur trivs du på skolan?

- Jag tycker om min klass och de andra som går här på programmet. Vi är inte så många men vi har en gemenskap, mellan både elever och lärare. Vi läser väldigt roliga, praktiska kurser där jag har fått chansen att testa på nya tekniker, använda nya material och förbättra mina kunskaper.

Vad vill du göra i framtiden?

- Efter att jag slutar trean så har jag tänkt följa min dröm att kunna bli en konstnär. Medan jag närmar mig den drömmen tänker jag plugga vidare till något annat, jag har inte riktigt bestämt mig till vad. Men jag har fortfarande tid att tänka.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Jag kan rekommendera Rudbeck till nästan alla, det finns ett brett val av utbildningar som leder till många olika yrken. Det finns även resurser till bra utbildningsmaterial inom både praktiska och teoretiska kurser. Rudbeck och lärarna här är duktiga på att hjälpa dig som har något sorts problem som förhindrar dina studier. Det gör att miljön är trevlig och trygg.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Om du inte är säker på vart du ska börja, var inte rädd för att testa. Det går att byta utbildning så länge du gör det i någorlunda tid. Jag bytte till Rudbeck strax efter höstlovet och jag hann komma ifatt. Och om det är för sent för att byta så kan du byta nästa årskurs och haka på de nästa ettorna. Det handlar om din framtid så se till att du väljer det som passar just dig.

Senast publicerad: 2016-09-14

Anna Salisbury