Elever får hjälp av sin lärare. Foto: Julia Jonsson

Här får du en bred kunskap om hur ekonomi fungerar, både i stort och i smått. Oberoende av vilket yrke du väljer längre fram kommer du alltid ha nytta av dina kunskaper i ekonomi.

Här arbetar lärare och elever nära varandra. Klasserna är små, så att du får det stöd du behöver för att lyckas med dina studier. Du arbetar ofta under fria former och kan påverkar din utbildning.

Bred utbildning

Företagsekonomi, där du lär dig hur ett företag fungerar, är ett av dina viktigaste ämnen. Du lär dig både privatekonomi och internationell ekonomi. Kurser i juridik, redovisning och entreprenörskap ingår också i utbildningen.

Elev skriver på tavla. Foto: Julia Jonsson

UF-företag ger dig chansen att prova på

När du går i trean kan du, om du vill, prova hur det är att driva ett företag. Bilda ett UF-företag ihop med dina kompisar, kom på en affärsidé och gör allt som egenföretagare gör! Att driva ditt eget UF-företag under ett läsår är inte bara roligt utan också en bra merit inför framtiden!

Efter studenten

Ekonom, egen företagare eller marknadsförare: För dig som läst Ekonomiprogrammet finns valmöjligheter! Du får behörighet till ekonomiska utbildningar men också till många andra högskoleutbildningar. Det kan också finnas möjlighet för dig att söka enklare administrativa arbeten utan att läsa vidare.

Kort om programmet

• Högskoleförberedande
  • Inriktning: Ekonomi
  • Behörighetskrav: Godkänt i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion, geografi samt i ytterligare fem ämnen.

Anette Järild

Ekonomiprogrammet, skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

YRKESFILMER

På Ekonomi får du en bra grund för följande yrken. (Observera att vidareutbildning kan krävas).

Film om mäklaryrket
Film om yrket skadereglerare