Boende och fritid

Ungdomar sitter i gräset

Ungdomsboendet består av flera lägenheter där ni bor två eller tre tillsammans. Här får du prova på hur det är att ta ansvar för ett eget boende och vi hittar på mycket kul på fritiden!

På Ungdomsboende bor alla elever som läser Samhäll och Natur samt de elever som går El och energi eller Estetiska som önskar och har möjlighet till detta.

Här bor du i en lägenhet som du delar med en eller två andra elever på programmet. Boendet är ett 7-dagars boende, så du kan bo kvar över helgerna om du vill. Boendet är stängt på sport-, påsk-, sommar-, höst- och jullov.

Lägenheten

I lägenheten har du ett eget rum och ni delar kök och övriga ytor. Ni hjälps åt att utföra de vardagssysslor som ska göras, till exempel att städa, tvätta och laga mat. Men du kommer också att ha tid att läsa läxor, slappna av och titta på tv och göra annat du behöver eller vill göra.

Handledare stöttar i boendet

Du har alltid stöd av handledare i boendet. Du får det stöd du behöver och målet är att du ska behöva mindre och mindre stöd i din vardag. Handledarna alternerar mellan lägenheterna så du har kontakt med olika handledare. En handledare kommer att vara din kontaktman och ha mer kontakt med dig och dina målsmän.

Fritid

I boendet hittar vi på mycket kul tillsammans! Alla som bor i Ungdomsboendet blir del av kombinationen skola, boende och fritid. Målet för fritiden är att du ska få prova på olika fritidsaktiviteter. Förhoppningsvis hittar du en aktivitet som passar dig och som du vill fortsätta med även när du slutat på skolan. Det kan till exempel vara:

• Innebandy
  • Bowling
  • Simning
  • Ridning
  • Fiske

På fritiden går vi också på bio och har skapande verksamheter. Om du har egna idéer på vad du vill göra på fritiden hjälper vi dig gärna att utveckla dem! Till Ungdomsboendet hör en minibuss som vi ofta använder på fritiden.

Kostnad för boendet

Boendet beviljas och bekostas oftast av LSS i din hemkommun. Ta tidigt kontakt med LSS i din hemkommun för att få information om hur du ska göra för att söka. LSS prövar din ansökan och beslutar om boendet beviljas.

Enhetschef
Monica Brindeland