Hotrodbygge-Phantom woodie

Hotrod byggd av elever på skolan. Foto: Miranda Bergsten

Elever på Rudbecksgymnasiet arbetar med ett roligt och annorlunda projekt: De bygger en hotrod.

Rudbecksgymnasiets egen bil är en version av en ford 1932' - den ursprungliga hotrodmodellen. Bilen är gjord i plåt och trä och så mycket som bara går är gjort av elever på skoltid.

Succé på Elmia och X-treme car show

Elever från Rudbecksgymnasiet har visat upp bilen på bilsport performance & custom motor show på Elmia i Jönköping två gånger. 2012 blev det inte mindre än tre priser för bygget; SSRA:s pris för bästa rod, Exhibitors choice och första pris i pickup-klassen!

Hösten 2011 fanns hotroden med på X-treme car show i Helsingfors. Också där fick hotroden mycket uppmärksamhet och tog hem ett pris som ett av mässans bästa byggen.

Tack till alla sponsorer!

Allt kan vi inte göra själva; därför är vi tacksamma för våra sponsorer som stöttar oss i att få bilen färdig. Tack till:

• Hansen racing
  • Karnag
  • Autorep
  • Tida däck och bilrekond
  • Hugos bildelar
  • Majas färg och interiör
  • MJ service
  • Trioplex AB
  • P-G Larsson bildelar
  • Autolacken Skövde
  • Tida coating
  • Thojo

Vill du också hjälpa till? Kontakta oss om du vill veta mer om att sponsra Rudbecksgymnasiets Phantom Woodie.

Lärare i Plåt och svets
Benny Andersson