Rudbeckare berättar

Våra elever berättar gärna varför de valt Rudbecksgymnasiet, hur de trivs på skolan och om livet som rudbeckare. Läs alla berättelser i sin helhet via länkarna till höger.

Dino berättar om en bra stämning på skolan, om att han kan vara sig själv, men även om att tiden vid sidan av skolbänken ger mycket.
- Jag gillar att det händer mer än att man bara sitter i skolbänken. Att det finns roliga traditioner på skolan, till exempel Årännet, är bra.

Tid med lärarna

Linus gillar att stämningen på skolan är lugnare än på större skolor och att man lär känna många personer.
- Ja, här är tempot lugnare så man lär sig på ett annat sätt. Det märks att lärarna har tid med varje elev, på en större skola märks du inte lika mycket.

Slipper pendla

Hugo håller med och påpekar också att det är skönt att slippa pendla. På frågan om han kan rekommendera Rudbecksgymnasiet till andra elever svarar han:
- Ja, framförallt om man bor i Tidaholm – varför ska man åka långt när det finns en bra skola här?

Bra utbildning

Erika, som går Estetiska programmet, är nöjd med sin utbildning på Rudbecksgymnasiet och menar att hennes förväntningar har infriats.
- Jag hade hört att det här var den bästa konstutbildningen i närheten. Jag tycker att jag lär mig saker hela tiden, så det känns som om de som sa det hade rätt.

Nära kontakt med företag

Robin har valt att gå ett av de yrkesförberedande programmen på skolan, och gillar programmets praktiska inslag.
- Vi är mycket ute på företag och jobbar, där blir man en i gänget och det är kul, säger han.

Ser fram emot utlandsresa

Lisa kan rekommendera Rudbecksgymnasiet, eftersom det är en trygg skola där man som elev får bra kontakter med
sina lärare. Dessutom har klasserna bra sammanhållning och på det programmet som hon går - i likhet med många andra program på skolan - ser eleverna fram emot en gemensam utlandsresa.
- Det är något som vi får jobba ihop pengar till under alla tre år och det är kul att ha något sådant att se fram emot – vi ska till Italien, säger hon.

Senast publicerad: 2017-08-07

Länkar till elevernas fulla berättelser:

Dino

Linus