RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Längtar du efter mer än akademiska kunskaper?

På Rudbecksgymnasiet finns mycket att göra även när du inte sitter i skolbänken. För dig som vill påverka din omgivning finns en aktiv elevkår och du som gillar roliga events kan bland annat se fram emot Årännet och Lussevolleybollen.

Elevråd

Elevrådets främsta syfte är att representera eleverna på skolan och ta vara på deras intressen, genomföra roliga skolaktiviteter och arbeta med att förbättra elevernas arbetsmiljö, elevdemokrati och hälsa.

Traditionskommitté

Traditionskommittén är en gammal tradition på Rudbeck och dess uppgift är att sätta guldkant på studenten. De engagerade eleverna ordnar bland annat med studentbal och spex till skolavslutningen.

Årännet

Årännet går av stapeln varje år i juni och är en flottfärdstävling ner för Tidans forsar. Några dagar innan skolavslutningen byggs det farkoster. Sedan tävlar elever om vilka som snabbast kan ta sig ned för Tidans strömmande vatten. Se film från senaste Å-rännetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lussevolleybollen

I Luciatider är det dags för rudbeckare att ta fram sin tävlingsinstinkt för då går vollebollturneringen Lussevolleybollen av stapeln. Det är en lång och rolig tradition som uppskattas av många, men det är lika mycket en maskeradtävling som en volleybollturnering. Här koras årets bäst utklädda tjej, kille och lag av elevrådet.


FN-Förening

Rudbecksgymnasiet har en elevförening med fokus på att få vara med och påverka. Har Du ett intresse för frågor kring fred, mänskliga rättigheter och utveckling i världen? Eller Du kanske till och med har tänkt tanken att volontärarbeta efter gymnasiet? Då är denna FN-förening något för Dig!

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2018-06-29

Kontakt

Expedition
0502-60 61 48

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48