RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Den resande skolan!

Rudbeck må ligga i lilla Tidaholm, men få elever har så stor möjlighet att ge sig ut i världen som rudbeckare. Vill du komma utanför Sveriges gränser på skoltid är Rudbeck det självklara valet!

De senaste åren har våra elever rest genom Europa, stått i talastolen i Nairobi och strosat runt på matmarknader i Italien. Bland mycket, mycket annat. Flera av de resorna som Rudbecks elever får möjlighet att göra är också årligt återkommande. Läs om några av våra resor här nedan.

Brysselresa

Varje år åker samhällselever ut i Europa för att se olika delar av kontinenten. Målet är alltid EU-parlamentet i Bryssel. Läs mer om den senaste resan här.

Mat- och pedagogresa till Italien

I höstas slog Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet slag i gemensam sak och drog till Italien ihop. Där hann de med att besöka både matmarknader och italienska skolor. Läs artikeln från resan här.

Studieresa till USA

Elever och lärare på Industritekniska programmet åker på studieresa till USA. Det är en otroligt spännande resa som kommer att vara årligt återkommande för alla programmets treor.

Projektarbeten ute i världen

Ska du göra ett projektarbete i skolan men drömmer om att ge dig ut i världen? Då finns möjligheter för dig som är elev på Rudbecksgymnasiet. Projektarbeten utanför Sveriges gränser har gjorts förr - och får gärna genomföras på nytt. Vill du bli inspirerad? Läs om projektarbete i Polen här, i London här och Köpenhamn här.

FN-rollspel i Afrika och Grekland

Under våren 2014 stod Rudbeckare i talastolen i Nairobi, Kenya, och talade inför tusentals internationella konferensdeltagare. Det var anordnades nämligen internationellt FN-rollspel i Afrika - och Rudbecksgymnasiet var givetvis på plats.  Läs mer om resan här. Våren 2016 var det dags igen att ge sig ut i världen på ett internationellt FN-rollspel. denna gång gick resan till Aten.

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2018-06-29

Kontakt

Expedition
0502-60 61 48

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48